MedWatch

Novo Nordisk indgår milliardaftale om middel mod sjældne blodsygdomme

Novo Nordisk har indgået en ny samarbejds- og licensaftale om en lægemiddelkandidat mod sjældne blodsygdomme med et privatejet biotekselskab. Aftalen har en potentiel værdi på godt 2,4 mia. kr.

Foto: /Ritzau Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Novo Nordisk har efter længere tids søgen indgået en milliardaftale, som skal bringe nye muligheder ind i selskabets pressede Biopharm-forretning.

Det danske medicinalselskab har underskrevet en licensaftale med det amerikanske bioteklselskab EpiDestiny, som giver Novo globale rettigheder til at udvikle kandidaten EPI01 mod de sjældne blodsygdomme seglcelleanæmi og beta-talassæmi. Det skriver Novo Nordisk torsdag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier