MedWatch

Novartis vil udvikle medicinsk cannabis med canadisk firma

Novartis har gennem sit datterselskab Sandoz indgået et samarbejde med cannabisfirmaet Tilray, som producerer medicinsk cannabis til Canada og flere lande i Europa.

Foto: /ritzau/AP/Ricardo Arduengo

Medicinalselskabet Novartis bryder nu ind på markedet for medicinsk cannabis gennem et samarbejde mellem datterselskabet Sandoz og det canadiske cannabisfirma Tilray.

Det skriver Bloomberg.

Tanken med samarbejdet er, at Sandoz både skal udvikle nye cannabisbaserede mediciner sammen med Tilray og distribuere dem til hospitaler og apoteker.

Tilray producerer i forvejen medicinsk cannabis både som tørrede planter og som olie, og leverer udover Canada også til blandt andet Tyskland, Kroatien, Tjekkiet, Australien og Argentina.

"Den her alliance er en af de helt store milepæle på den lange vej mod at legitimisere medicinsk cannabis som konventionel medicin," skriver Tilrays adm. direktør, Brendan Kennedy, i en pressemeddelelse.

I Canada, hvor Tilray er baseret i provinsen British Columbia, er medicinsk cannabis lovligt, mens brugen af cannabis generelt bliver lovliggjort senere i år.

Tilray er derfor et af utallige cannabisrelaterede virksomheder, der er piblet frem i Canada over de seneste år.

Tilrays medicinske tilgang til cannabis har blandt andet landet selskabet en tidlig investering fra den både berømte og kontroversielle forretningsmand Peter Thiel, som blandt andet var med til at stifte Paypal og var en tidlig investor i Facebook.

Biotekselskab får patent på epilepsibehandling med cannabisstof og Lundbeck-middel

Over 200 har fået medicinsk cannabis af lægen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier