MedWatch

Finanshus sænker kursmålet for Zealand Pharma

Kursmålet for Zealand Pharma bliver af Jefferies sænket en smule, men finanshuset ser fortsat masser af potentiale i selskabets pipeline, særligt diabetesmidlet dasiglucagon.

Foto: Zealand Pharma PR

Zealand Pharma får sit kursmål sat ned til 160 kr. fra 170 kr. af finanshuset Jefferies. I samme omgang fastholdes anbefalingen "køb".

Det fremgår af en analyse, som Jefferies har lavet.

Dermed ses der potentiale i aktien, som mandag faldt med 0,1 pct. til 92,70 kr.

Biotekselskabet meldte i februar ud, at det har afsluttet det første fase 3-studie med dasiglucagon, og at det i midten af andet kvartal venter at kunne præsentere hovedresultaterne fra studiet.

Timingen for de ventede resultater flugter med de seneste meddelelser fra selskabet, der i studiet undersøger stoffets effekt på for lavt blodsukker - kaldet hypoglykæmi - hos patienter med type 1-diabetes.

Og det er da også netop dasiglucagon-studiet, som Jefferies har fokus på, og som ses som driveren nu og her for værditilvæksten. Hos Jefferies ser man en mulighed for et topsalg på 210 mio. dollar.

Samtidig ses også et " betydeligt kommercielt potentiale" i en kunstig bugspytkirtel. Hos raske mennesker producerer bugspytkirtlen hormonerne insulin og glukagon. Insulinet frigives for at sænke blodsukkeret, mens glukagon modsat kan hæve blodsukkeret, hvis det bliver for lavt.

De to hormoner er derfor essentielle i reguleringen af blodsukkeret, og blandt andre amerikanske Beta Bionics, som Zealand Pharma har indgået et samarbejde med, håber at udvikle et kunstigt bugspytkirtelsystem, der indeholder begge hormoner.

Her estimerer Jefferies en mulig omsætning på 800 mio. kr.

Zealand Pharma om parkeret fase 2-kandidat: "Vi har ikke taget en beslutning"

Zealand-topchef steg 16 pct. i årsløn i 2017

Zealand-topchef: "Ikke mange biotekselskaber har skabt så stærk en pipeline på så kort tid" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier