MedWatch

Analytiker efter succes-forsøg: Novos diabetestablet kan blive en blockbuster

Novo Nordisks orale udgave af lægemiddelhåbet semaglutid, som netop har vist glimrende resultater i det første af en række fase 3-studier, kan snildt gå hen og blive en mangedobbelt blockbuster, mener Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Foto: Sydbank/PR

Novo Nordisk har torsdag offentliggjort positivt nyt, efter at selskabet har afsluttet det første af ti studier med pilleudgaven af Semaglutid, oplyser selskabet i en meddelelse.

"Det er en rigtig positiv meddelelse fra selskabet," siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Han peger på, at forsøget har vist, at deltagerne har opnået en "ganske signifikant" reduktion i blodsukkerniveauer i forbindelse med behandlingen.

"En meget stor del af patienterne når behandlingsmålet på under 7 pct., som det er fastsat af American Diabetes Association, og det er meget, meget positivt," forklarer han.

Ifølge Søren Løntoft Hansen er de nye data vigtige, og han kalder dem "det første skridt i den rigtige retning".

"Det bliver spændende at se på den samlede gruppe af patienter, hvor man ikke tager højde for, hvem der følger behandlingen til punkt og prikke, og hvem der ikke gør. For det er måske den største usikkerhed i de her forsøg," siger han.

De kommende resultater vil blive sammenlignet med eksempelvis Novo Nordisks injektionsmiddel Victoza.

"Er de i stand til at vise samme effekt som Victoza, så ligger der et meget stort potentiale for Novo her," siger Søren Løntoft Hansen.

Kan blive en blockbuster

Hvis Novo Nordisk kan fortsætte de gode resultater, vurderer Søren Løntoft Hansen, at selskabet hurtigt kan blive en stor spiller for den orale diabetesmedicin.

"Til kapitalmarkedsdagen oplyste selskabet, at midlet ville ligge i samme prisleje som konkurrenternes. Bare i USA er der 15 mio. patienter, der er på tabletter. Så Novo Nordisk skal ikke have en særligt stor andel, før det kan gå hen og blive en mangedobbelt blockbuster," siger han.

Novo Nordisk stiger torsdag formiddag med 3,7 pct. til 325,25 kr.

"Det er helt klar berettiget. Det er nogle stærke indledende data på programmet, og vi bliver endnu klogere i løbet af de kommende kvartaler," siger Søren Løntoft Hansen.

"Det her er faktisk en meget god start," understreger han.

Novo Nordisk lander positive resultater i første fase 3-studie med oral semaglutid 

Godt nyt for Novo: GLP-1-midler øger ikke risikoen for diabetisk øjensygdom 

Novo om fedmemarked: "Vi er ikke alene, men vi har et forspring på 5-10 år" 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier