MedWatch

Sydbank: Stærk Darzalex-prognose bør sende aktien op

Genmab overraskede markedet med sin prognose for salget af guldægget Darzalex i 2018. Det bør give medvind på aktiemarkedet, påpeger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Genmab regner med, at salget af selskabets middel mod knoglemarvskræft, Darzalex, passerer 2 mia. dollar i 2018 og dermed gør det danske biotekflagskib markedets bekymringer over en mulig skuffende prognose for 2018 til skamme, vurderer Sydbank.

Mere specifikt regner Genmab med, at partneren - det Johnson & Johnson-ejede Janssen - vil lande et Darzalex-salg på 2000-2300 mio. dollar i 2018 mod 1242 mio. dollar sidste år.

"Der var på forhånd stor fokus på 2018-prognosen, og der overrasker Genmab særdeles positivt," siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han peger på, at der mandag blev offentliggjort lidt afdæmpede salgstal for Darzalex i januar i USA, og at nogle analytikere blandt andet derfor havde skruet lidt ned for forventningerne inden regnskabet.

En anden faktor, der umiddelbart havde skabt lidt bekymring for prognosen, kom 23. januar, da Johnson & Johnson offentliggjorde salgstallene for fjerde kvartal.

"De tal viste en dæmpet kvartalsvis udvikling for Darzalex i USA og skabte usikkerhed om salget af Darzalex. Oven i kom så dagens tal, som også viste en dæmpet underliggende udvikling. Men Genmabs prognose overrasker positivt, og det er min opfattelse, at mange analytikeres estimater er kommet så langt ned, at de ligger i den nedre del af Genmabs nye prognose," siger Søren Løntoft Hansen.

Aktien vil stige

Han regner af samme grund med, at årsregnskabet vil sende Genmab-aktien i vejret, når markedet åbner torsdag.

"Aktien skal som minimum genvinde det, som den tabte i dag, det vil sige stige 3 pct., og det vil absolut ikke undre mig, hvis den åbner omkring 5 pct. højere," siger Søren Løntoft Hansen.

Han vurderer derudover ikke, at Genmabs prognose for 2018 indeholder nogen større overraskelser.

Janssens salg af Darzalex vil ifølge Genmab, der modtager royalties af salget, give en indtægt på omkring 1750 mio. kr.

Royaltyindtægten ligger dermed lidt lavere end de 1,91 mia. kr., som er medianen af tre analytikerestimater indsamlet af Bloomberg News.

Genmab venter desuden et driftsresultat på 1300-1500 mio. kr. mod 1344 mio. kr. sidste år og otte analytikeres medianestimat på 1,54 mia. kr.

Omsætningen ses lande i intervallet 2700 til 3100 mio. kr.

De benyttede analytikerestimater fra Bloomberg er indsamlet efter den 23. januar, hvor Genmab offentliggjorde salgstal for Darzalex i 2017.

Genmab leverer som forventet og ser Darzalex-salg på op til 2,3 mia. dollars i 2018

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier