MedWatch

Amerikanere giver særstatus til nyt kræftmiddel fra Pfizer

FDA vil senest til august have vurderet en lægemiddelkandidat fra Pfizer, der kan give en gruppe af lungekræftpatienter ny behandlingsmuligheder.

Foto: /ritzau/AP/Mark Lennihan

Det eksperimentelle lungekræftmiddel lorlatinib fra amerikanske Pfizer kan være et betydeligt fremskridt i behandlingen af patienter med ALK-positiv metastatisk ikke-småcellet lungekræft (NSCLS), der tidligere har modtaget modtaget behandling med et eller flere ALK-hæmmende stoffer.

Det mener i hvert fald de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, der har tildelt selskabets ansøgning om godkendelse såkaldt priority review.

Det betyder, at FDA's deadline for at vurdering af midlet bliver fremrykket fra ti til maksimalt seks måneder, hvilket betyder, at Pfizer senest i august 2018 vil kende myndighedernes dom over midlet.

Tidligere er lorlatinib desuden tildelt den amerikanske breakthrough-særstatus, der blandt andet giver mulighed for at kommercialisere en lægemiddelkandidat så tidligt som efter fase 1.

Ansøgningen til de amerikanske myndigheder er baseret på fase 2-data fra et kombineret fase 1/2-studie blandt sammenlagt 366 patienter. De første data fra et igangværende fase 3-studie med lorlatinib ventes klar fra 2020.

Lungekræft er på verdensplan den type kræft, flest mænd og kvinder dør af, oplyser den verdensomspændende amerikanske lægemiddelproducent med hovedsæde i New York.

Pfizer scorer gode data på lungekræftmiddel

Breakthrough-status fra FDA til Pfizers nye lungekræftmiddel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier