MedWatch

Medie: Lagkagehuset-ejer med i kapløb om at købe Sanofis forretning for kopimedicin

Ifølge det britiske nyhedsbureau Reuters er kapitalfonden Nordic Capital, som tidligere ejede Falck og Nycomed, og som i dag bl.a. ejer Lagkagehuset og Sportmaster, en af flere bejlere til at købe Sanofis kopimedicin-selskab Zentiva.

Sanofi er ifølge Reuters ved at sælge sin tjekkiske kopimedicin-forretning Zentiva. | Foto: Sanofi

Den svenskfødte kapitalfond Nordic Capital, som tidligere ejede bl.a. Falck og Nycomed, har kastet sin kærlighed på Sanofis forretning for kopimedicin - det tjekkiske selskab Zentiva.

Det skriver Reuters, som citerer anonyme kilder, "der kender til sagen."

MedWatch har kontaktet Nordic Capital, der i Danmark er mest kendt for at have købt Lagkagehuset sidste år, men kapitalfonden har ingen kommentarer til historien.

"Det er vores politik ikke at kommentere rygter om potentielle virksomheder, om vi så er involverede eller ej, så desværre kan jeg ikke give nogen kommentar på dette spørgsmål," skriver Katarina Janerud, kommunikationschef i Nordic Capital i en mail.

Heftig konkurrence

Ifølge Reuters er Nordic Capital gået sammen med den amerikanske kapitalfond Blackstone om at udarbejde et potentielt bud på Sanofis Zentiva.

Mediet mener at vide, at Nordic Capital og Blackstone konkurrerer med kapitalfondene Carlyle, BC Partners og Advent samt et brasiliansk medicinalselskab, EMS, og et indisk medicinalselskab, Torrent Pharma, om kopimedicin-forretningen.

I første omgang har de bejlere ifølge Reuters fået lov at udføre "due diligence" - et grundigt tjek af firmaets finanser og aktiver - for at beslutte, om de vil byde.

Reuters skriver også, at Zentiva er værdisat til ca. 2 mia. euro (ca. 15 mia. kr.).

Nordic Capital har tidligere ejet Falck og Unomedical samt Biovitrum, som blev til det børsnoterede, svenske selskab Sobi i 2009, og Nycomed, som blev købt af Takeda i 2011.

I dag har Nordic Capital bl.a. en ejerandel i Handicare, som Ambus topchef Lars Marcher var med til at børsnotere i Sverige sidste år, og en lang række selskaber, som ligger uden for life science-industrien, heriblandt Lagkagehuset og Sportmaster.

Ambu-direktør hjælper svensk rehabselskab på børsen

Unomedical sender 700 mio tilbage til ejer 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier