MedWatch

Novo-opkøbsmål får dansker som bestyrelsesformand

Ablynx, som Novo Nordisk forsøger at opkøbe, har fundet en dansker som erstatning for Peter Fellner på posten som bestyrelsesformand.

Bo Jesper Hansen, ny bestyrelsesformand i Ablynx. | Foto: SOBI, PR

Bo Jesper Hansen, der blandt andet er næstformand i det danske biotekselskab Orphazyme, er blevet udnævnt til bestyrelsesformand i belgiske Ablynx, som danske Novo Nordisk mandag offentliggjorde et bud på.

Det skriver Bloomberg News.

Han afløser Peter Fellner, der har været formand siden 2013. Ablynx har ikke oplyst årsagen til skiftet.

Bo Jesper Hansen har tidligere været formand for biotekselskabet Topotarget, da det i 2014 fusionerede med Bioalliance Pharma til det nuværende Onxeo.

Novo Nordisk offentliggjorde mandag, at det har fremsat et bud på samlet 19,4 mia. kr., svarende til 30,50 euro per aktie, for det belgiske biotekselskab.

Ablynx har afvist Novo Nordisks tilnærmelser med begrundelsen, at det undervurderer værdien af selskabet og de fremtidige vækstmuligheder.

 

/ritzau/FINANS

Novo Nordisks belgiske opkøb kan blive Danmarks tredjestørste

Utraditionelt Novo-træk kan hæve prisen på belgisk opkøb 

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier