MedWatch

Svensk diabetesvaccine viser flere gode resultater

Et svensk biotekselskab har for anden gang på mindre end en måned meldt om gode resultater for en eksperimentel vaccine mod type 1-diabetes.

Foto: Diamyd

I midten af december oplevede det svenske biotekselskab Diamyd Medical god fremdrift på aktiemarkedet, efter klinisk succes med en eksperimentel vaccine mod type 1-diabetes, og nu har svenskerne igen fremlagt positive data for sin kandidat.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Diamyd har rekrutteret 12 patienter med type 1-diabetes i alderen 12 til 30 i et pilotstudie, og i december viste data efter seks måneders opfølgning på samtlige patienter, at deres evne til selv at producere insulin aftog mindre end ventet.

Nu er de første fire diabetikere blevet fulgt i de 30 måneder, som studiet varer, og meldingen er, at deres langtidsblodsukker er faldet med gennemsnitligt 15 pct. i forhold til starten af studiet, mens deres insulinforbrug i gennemsnit er faldet med 22 pct.

Selskabet oplyser samtidig, at patienternes egen evne til at producere insulin, målt på niveauet af C-peptid, faldt med 32 pct. i løbet af de 30 måneder, studiet varede.

Da man annoncerede data efter seks måneder for samtlige patienter i studiet, lød det, at deres evne til at producere insulin kun var faldet med 1,7 pct., mens man havde forventet et fald på 15 pct. på det tidspunkt.

De resultater fik Diamyds aktie til at stige med omkring 10 pct., men de seneste data har ikke skabt den samme reaktion i markedet og aktien steg kun med omkring 2 pct. mandag efter offentliggørelsen. Selskabet melder ikke noget om sine forventninger til faldet i patienternes evne til at producere insulin efter 30 måneder.

Svenskere stiger efter positivt studie med diabetesvaccine

Svensk selskab fejler med diabetesvaccine

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier