MedWatch

Novo hemmelig investor bag opkøb af olieraffinaderi

Novo Nordisk Fondens investeringsselskab, Novo Holdings, stod klar med et trecifret millionbeløb, der skulle lande handlen mellem Dansk Olieselskabs opkøb af Shells olieraffinaderi.

Foto: Novo Holdings/PR

Novo Holdings var klar til at låne Dansk Olieselskab et trecifret millionbeløb, så selskabet kunne købe Shells olieraffinaderi i Fredericia.

Det erfarer Børsen, der har talt med flere kilder med kendskab til forløbet.

Handlen, der var på 500 mio. kr. gik, trods Novo Holdings lånetilbud, imidlertid i vasken i går, tirsdag.

"Jeg kan bekræfte, at Novo Holdings har ydet et lån til Dansk Olieselskab i forbindelse med planerne om købet af olieraffinaderiet. Lånet var en mindre del af den samlede finansiering og ydet med henblik på at give Dansk Olieselskab en mulighed for at tilvejebringe den fulde finansiering til at gennemføre købet," lyder det i et skriftligt svar til Børsen fra Christian Mostrup Scheel, pressemedarbejder i Novo Holdings.

Han ønsker imidlertid ikke at fortælle, hvad der nærmere gik galt i handlen, men fortæller til avisen, at Novo Holdings så raffinaderiet som ”en fornuftig investering” – også selvom den ikke falder inden for rammen af, hvad Novo Holdings normalt investerer i.

Olieraffinaderiet er en af Fredericias største og vigtigste arbejdspladser, og salget førte til stor offentlig bevågenhed, da det blev kendt i september 2016.

Siden har omstændighederne omkring overdragelsen været omgærdet af megen mystik - indtil i dag altså, hvor i hvert fald ’den hemmelige investor’ bag købet tilsyneladende er kommet frem.

Novo Nordisk lagde mest i statskassen forrige år

Novo Holdings gør klar til store amerikanske investeringer

Novo Holdings investerer i canadisk hjertekarselskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier