MedWatch

J&J får bøde for at forhindre konkurrence

Et af verdens største medicinalselskaber har bevidst forsøgt at forsinke den generiske konkurrence til et produkt i Frankrig, mener franske myndigheder.

Foto: PR

De franske konkurrencemyndigheder har onsdag idømt Johnson&Johnson en bøde på 25 mio. euro, ca. 186 mio. danske kroner, for at have forsøgt at forhindre konkurrencen til et af selskabets midler i Frankrig.

Det skriver Reuters.

Ifølge myndigheden skal Johnson&Johnson gentagne gange have interveneret for at forhindre, at landet godkendte generiske versioner af lægemidlet Durogesic, der er et smerteplaster til behandling af moderate til svære smerter.

Derudover skal repræsentanter fra Johnson&Johnson i samtaler med sundhedsfaglige personer have forsøgt at underkende de konkurrence midler.

Durogesic gik af patent i 2005.

Bayer og J&J skal betale kæmpe erstatning i sag om multiblockbuster

J&J’s hofteproblemer fortsætter

Dommer halverer J&J’s millardbøde 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier