MedWatch

Stockholmselskab henter endnu en særstatus til middel mod gendefekt

Den biofarmaceutiske virksomhed Wilson Therapeutics har fået tildelt endnu en regulatorisk særstatus til selskabets hovedaktiv, der virker mod den sjældne, arvelige Wilsons Sygdom. Den regulatoriske forlomme, får aktien til at stige eksplosivt torsdag middag.

Et nyt middel mod en sjælden gensygdom har fået en kortere til markedet, efter at FDA torsdag tildelte Stockholm-virksomheden Wilson Therapeutics en regulatorisk sæstatus. | Foto: Colourbox

Det er ikke første gang medicinalvirksomheden Wilson Therapeutics henter en amerikansk særstatus til lægemiddelkandidaten WTX101 mod den sjældne, arvelige Wilsons Sygdom, hvor en gendefekt får patienterne til at ophobe kobber i kroppen.

Midlet er således tidligere i både EU og USA blevet tildelt en såkaldt orphan drug designation som behandling mod Wilsons Sygdom. I USA er WTX101 desuden tildelt orphan drug designation som mulig behandling mod muskelsvindsygdommen ALS.

Nu har selskabet så fået tildelt endnu regulatorisk særstatus. Denne gang en såkaldt fast track designation, som de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har tildelt WTX101 som behandling mod Wilsons sygdom.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier