MedWatch

Novo Nordisk udvider produktionen i Indien

Novo Nordisk vil sammen med sin mangeårige samarbejdspartner i Indien udvide kapaciteten i sin insulinproduktion i landet med en tredjedel.

Billedet er fra Novo Nordisks produktionsfaciliteter i Hillerød.

Det danske medicinalselskab Novo Nordisk vil nu sætte trumf på sin førende markedsposition på det indiske insulinmarked, og selskabet har sammen med sin lokale partner, Torrent Pharmaceuticals, annonceret en markant udbygning af sit produktionsnetværk i landet.

Det rapporterede flere indiske medier i starten af denne uge, herunder Hindu Business Line.

Torrent står allerede for formulering og pakning af Novo Nordisks insulinpræparater til det indiske marked, og nu vil selskabet bygge nye fabrikker ved sine faciliteter i Indrad i det vestlige Indien, som vil udvide produktionskapaciteten med 30-35 pct.

Indrad-faciliteterne står i forvejen for 70-75 pct. af Novo Nordisks insulinproduktion til det indiske marked, mens resten, herunder den nyere basalinsulin Tresiba, importeres fra Danmark, skriver indiske Business Standard.

Der er på nuværende tidspunkt små 73 mio. mennesker med diabetes i Indien, og det forventes ifølge den internationale diabetesorganisation (IDF) at vokse til mere end 134 mio. i 2045.

"Stigningen i antallet af diabetikere i Indien er alarmerende, og folk med diabetes har ret til at få adgang til medicin af høj kvalitet, som de har råd til at betale. Gennem dette partnerskab vil vi fortsat sikre, at vi tilbyder omkostningseffektiv medicin af høj kvalitet med øget produktionskapacitet," udtaler Melvin D'Souza, landechef for Novo Nordisk i Indien, ifølge Hindu Business Line.

Ifølge landechefen tegner Novo Nordisk sig for omkring 60 pct. af det indiske insulinmarked, som har en anslået værdi på 22 mia. indiske rupee (2,16 mia. kr.) og vokser med 15-17 pct. årligt.

Torrent Pharmaceuticals har stået for Novo Nordisks produktion i Indien siden 1992, og samarbejdet er blevet udvidet af flere omgange.

Novo siger nej til Lillys indiske priser

Novo Nordisk lancerer nyt insulinmix i Indien

Indien vil lægge prisloft på flere lægemidler

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier