MedWatch

Myndighed undersøger Allergan-middel

Flere tilfælde af alvorlige leverskader får nu Det Europæiske Lægemiddelagenturs Bivirkningskomité (PRAC) til at indlede en undersøgelse af middel mod muskelknuder i livmoderen.

Foto: /ritzau/AP/Richard Drew

Allergan-midlet Esmya kan være årsag til, at fire kvinder har fået alvorlige leverskader - i tre tilfælde så alvorlige skader, at en levertransplantation var nødvendig.

Det mener Det Europæiske Lægemiddelagenturs Bivirkningskomité (PRAC), der derfor besluttede på sit møde i november at indlede en nærmere undersøgelse af midlet.

I undersøgelsen vil PRAC nærstudere tilgængelige data for midlet, og vil på den baggrund aflevere en anbefaling til lægemiddelagenturets ekspertkomité CHMP til marts om hvorvidt, PRAC finder det nødvendigt at gribe ind over for midlet, der har været på markedet siden 2012.

Esmya er et middel, der indeholder hormonet gestagen, et progesteron til behandling af godartede muskelknuder - også kaldet fibromer - i livmoderen.

Ny schweizisk medicin skal komme danske kvinder til undsætning

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier