MedWatch

Medie: Utilfredse aktionærer prøver igen at trække Novo i retten

Novo Nordisk bliver endnu engang mødt med beskyldninger om, at ledelsen har tegnet et forvansket billede af situationen på det amerikanske marked mellem 2015 og 2017 med egen vinding for øje. Det skriver Berlingske Business.

Tidligere adm. direktør Lars Rebien Sørensen (tv) og nuværende finansdirektør Jesper Brandgaard beskyldes for at have vildledt investorerne. | Foto: Niels Hougaard

En gruppe af utilfredse aktionærer beskylder ledelsen i Novo Nordisk for at tegne et rosenrødt billede af situationen på det amerikanske marked i de forgangne par år – en periode, hvor selskabet røg ind i en gedigen nedtur på grund af et øget prispres i USA.

Det skriver Berlingske Business.

De vrede amerikanske investorer gik allerede i august til angreb på det danske medicinalselskab med beskyldninger om, at Novo-toppen har vildledt om situationen i USA mellem februar 2015 og februar 2017, angiveligt motiveret af lukrative bonusordninger.

Novos advokater affejede dengang sagen efter at have kigget på den, men de utilfredse investorer har altså ikke opgivet kampen. Ifølge Berlingske Business skriver aktionærernes advokater i den nye anklage, at ledelsen ”har haft en aflønningsstruktur bundet op på specifikke årlige mål, som i høj grad tilskyndede de individuelt anklagede til at tegne et forvansket billede af selskabets finansielle situation”.

Både tidligere adm. direktør Lars Rebien Sørensen, tidligere USA-chef Jakob Riis og nuværende finansdirektør Jesper Brandgaard anklages tilmed personligt. Ifølge anklagerne lå de tre Novo-folks individuelle bonusser op til 250 pct. højere end grundlønnen, ”da svindlen toppede i 2015”, skriver Berlingske Business.

Novo Nordisks advokater skal nu svare på de nye anklager inden for en måned, hvorefter en dommer skal tage stilling til om sagen skal for retten.

Under anklage: Novo ignorerede advarsler om priskrise i USA 

Novo-advokater til modangreb på utilfredse aktionærer i USA 

Novo-direktør: Forlig er for at lukke sag 

Frigivne retsdokumenter om Novo Nordisk: Lancerede storsællert med drinks med ægte diamanter og ulovlige metoder 

Dollars for docs: Novo Nordisk betaler formuer for at få læger til at holde foredrag 

Først indgik Novo forlig - nu anklages rival også for lyssky salgsmetoder 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier