MedWatch

Selskab opgiver fase 3-middel efter uventet bivirkning

Amerikanske Ardelyx har skrinlagt udviklingen af fremskreden lægemiddelkandidat, efter at studiedata har sået tvivl om midlets kommercielle potentiale.

Foto: /ritzau/Jonas Olufson

En uforudset bivirkning ved behandling med det eksperimentelle lægemiddel RDX7675 har fået selskabet bag - amerikanske Ardelyx - til helt at opgive midlet.

Det oplyser virksomheden i en meddelelse.

RDX7675 blev undersøgt som en mulig behandling mod for højt kalium i blodet, kaldet hyperkaliæmi, men selvom forsøg har bekræftet midlets effekt, så har de også påvist en lægemiddelrelateret syre-base-forstyrrelse hos patienterne, der potentielt kan få dem til at afbryde behandlingen.

Og da RDX7675 blev udviklet som en livslang behandling, er det selskabets vurdering, at bivirkninger, der kan føre til afbrudt behandling, vil begrænse midlets kommercielle potentiale, hvorfor Ardelyx nu helt stopper udviklingen.

Forsiden lige nu

Japansk godkendelse er strategisk vigtig for ALK

Allergikoncernen ALK fik i sidste uge japansk godkendelse til at udvide brugen af en tabletvaccine mod husstøvmideallergi til behandling af børn. Det giver øget forhåbning til, at samme godkendelse kan opnås andre steder, lyder det. Rivalen Stallergenes fulgte imidlertid trop, og konkurrencen er derfor fortsat skarp.

Lundbeck udvider bestyrelsen

Amerikansk direktør og dansk topchef er indstillet til bestyrelsen i Lundbeck, der 20. marts afholder generalforsamling.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier