MedWatch

Effekt skal skærme Novos tabletmiddel mod prispres

Høj effekt ved behandling af semaglutid i tabletform skal gøre Novo Nordisk tablethåb resitent over for det prispres, der ellers præger markedet, siger direktør Lars Fruergaard Jørgensen.

Foto: /ritzau/Stine Tidsvilde

Det handler om effekt, når Novo skal sikre, at selskabet ikke fanges i det prispres, der har ramt markedet for diabetesmedicin i tabletform.

Det siger administrerende direktør i Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen tirsdag på selskabets kapitalmarkedsdag.

Novo er i færd med at udvikle diabetes 2-midlet semaglutid i tabletform og står dermed på spring til et kæmpe marked for tabletbehandling af type 2-diabetes. Men er der også tale om et marked præget af prispres, påpeger en spørger, der ønsker svar på, hvordan Novo vil styre uden om prispresset.

"Når man skal bringe Sema ind på markedet, handler det om molekylets effekt," siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Han peger på, at en stor del af de patienter, der er under behandling, ikke opnår tilstrækkelig blodsukkerkontrol og dermed når de behandlingsmål, som gælder i USA og Europa.

"Vi mener, at Sema giver en effekt, som retfærdiggør en pris på niveau med prisen i GLP-1-segmentet (i injektionsform, red.)," siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Blandt de markedsførte GLP-1-analoger i injektionsform er der ifølge Novo-chefen også nogle relativt billige muligheder, mens de dyrere, heriblandt Novos Victoza, har bedre effekt.

"Så kan vi demonstrere en effekt, der er på linje med Victozas, så tror jeg, at det vil være et tilbud til markedet - også på et tidspunkt, hvor patentudløb presser priserne ned," siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier