MedWatch

Biotekmilliardær vil nægte sig skyldig i bestikkelse

Den tidligere topchef og medstifter af biotekselskabet Insys Therapeutics John Kapoor har ingen planer om at erklære sig skyldig i at have bestukket læger til at udskrive et smertestillende lægemiddel fra selskabet.

Stifter af biotekselskabet Insys, John Kapoor, der er under anklage for at bestikke læger.

En opsigtsvækkende sag om bestikkelse af læger i USA kommer torsdag for retten ved en føderal domstol i Boston. Her er det forventningen, at den 74-årige medstifter og tidligere topchef i biotekselskabet Insys Therapeutics John Kapoor vil nægte sig skyldig i bestikkelse. Det skriver Reuters.

John Kapoor blev i slutningen af oktober anholdt af det amerikanske forbundspoliti, FBA, for at have bestukket læger til at udskrive Insys’ smertestillende lægemiddel Subsys, der er godkendt af FDA til behandling af kræftrelaterede smerter. Subsys indeholder fentanyl, der tilhører klassen af de omstridte opioider.

Anklagerne mod John Kapoor, der er majoritetsaktionær i selskabet, lyder blandt andet på ”sammensværgelser for at begå organiseret kriminalitet, brevsvindel og såkaldt wire fraud, der kan være svindel med telemarketing, phishing eller spamrelateret svindel.

John Kapoors advokater har forud for retssagen kaldt anklagerne mod ham for ”tynde, vage og konkluderende.”Fem andre tidligere chefer hos Insys er også på anklagebænken.

Insys har estimeret et minimumsbeløb på 150 mio. dollars til et forlig med det amerikanske justitsministerium.

 FBI anholder biotek-milliardær i sag om bestikkelse af læger 

 Farmavirksomhed anklages for bestikkelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier