MedWatch

Lundbeck i nyt samarbejde om depressions-app

Danske Lundbeck har indgået et samarbejde om et studie af en app, der blandt andet kan måle udviklingen hos medicinerede patienter med en depression.

Hjerne, neurologi
Foto: Colourbox

Teknologi kan sammen med medicin være et vigtigt element i behandlingen af personer med depression. Det tror man i hvert fald hos Lundbeck, der sammen med partneren Takeda nu har indgået et samarbejde med amerikanske Advocate Health Care om test af en ny app.

Ifølge Fiercepharma vil app’en over en forsøgsperiode på 12 uger dagligt opgøre medicinforbrug, humør, bivirkninger og andre målinger af den generelle velvære hos personer, der har fået udskrevet en form for antipressiva.

Informationerne skal fungere som en form for feedback til patienterne, som dermed kan følge med i deres egen udvikling – eller eventuelle problemer. App’ens informationer skal også bruges til et redskab i kommunikationen med lægerne. For eksempel hvis app’en registrerer tanker om selvmord vil den udløse en meddelelse til patientens læge.

”Depression er en kompleks sygdom, der påvirker individer forskelligt. I Lundbeck mener vi, at hver enkelt patient fortjener en unik tilgang for at sikre, at deres behandlingsplan er specifik til deres behov,” udtaler Doug Williamson, medicinsk direktør og VP i USA for lægemiddeludvikling hos Lundbeck, i en fælles pressemeddelelse fra parterne.

Det er Advocate Health Care, der står for patientrekrutteringen, og resultaterne fra pilotstudiet forventes at være klar i foråret eller sommeren 2018.

Vi er glade for dette samarbejde med Advocate Health Care, som vi håber, vil fremme vores forståelse af virkningen af digitale teknologier for patienter med depression (MMD) og læger for at hjælpe med at skræddersy behandlingsmetoder og understøtte generelt bedre sundhedsmæssige resultater,” lyder det fra Doug Williamson.

Lundbeck indgår partnerskab med IBM

Lundbeck-partner får godkendelse til den første digitale pille

Lundbeck får canadisk godkendelse til skizofrenimiddel

Forsiden lige nu

Analytikere: Ozempic udfordres af nye doser fra rival

Opdateret kl. 15:14: Eli Lilly har kan med højdosisudgaver af sin ugentlige GLP-1-analog, Trulicity, vise sig at blive en seriøs konkurrent til Novo Nordisks Ozempic, vurderer analytikere. Novo selv er ikke bekymret.

Rival-produkt overgår Novos guldæg i klinisk praksis

Data fra den virkelige verden viser, at GLP-1-analogen Trulicity fra Eli Lilly er mere effektiv end både Novo Nordisks Victoza og et produkt fra Astrazeneca. Samtidig har et andet studie vist lovende takter for højere doser af Eli Lillys produkt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier