MedWatch

Liva Healthcare i tæt opløb om mia-kontrakt med britisk sundhedsvæsen

Den danske startup-virksomhed Liva Healthcare er tæt på at vinde en sundhedskontrakt på en lille milliard med det britiske sundhedsvæsen NHS. Det skriver Børsen.

Liva Healthcare, der har den tidligere Netdoktor-stifter Rune Bech som adm. direktør, er tæt på at lande en mia.-kontrakt med det britiske sundhedsvæsen.

Liva Healthcare, der har den tidligere Netdoktor-stifter Rune Bech som adm. direktør, er nu blandt fem ud af et felt på 130 bydere, som det britiske sundhedsvæsen NHS (National Health Service) vil vælge blandt som vinder af en en tre-årig kontrakt til en værdi af 110 mio. pund svarende til knap 819 mio. kr.

Det skriver Børsen tirsdag.

NHS sendte for nogen tid siden levering af en digital løsning til støtte og overvågning af kronisk syge diabetespatienter i udbud.

De fem udvalgte har nu et år til at bevise, at netop deres løsning skal være den, NHS vælger at gå videre med.

Liva Healthcares bud på en løsning består af en app til patienten og et kontrolpanel, hvor sundhedsvæsenet blandt andet kan holde øje med patientens tilstand og livsstil.

Vinder Liva Healthcare kontrakten, er der tale om et enormt potentiale, for Liva Healhcares løsning kan – udover at overvåge diabetespatienter – også bruges til overvågning af mennesker med en lang række af andre sygdomme, herunder hjertesygdomme.

”Det forventes, at antallet af diabetespatienter vil blive fordoblet i den vestlige verden over de næste 10 år. Og hvis vores løsning er god nok til NHS, er den god nok til alle. Og vi har i sinde at indtage hele verden med det her,” siger Rune Bech til avisen.

British Telecom, Accectures og Virgin var blandt ansøgerne, som ikke gik videre i konkurrencen om udbuddet. Giganten Hitachi er stadig er med i opløbet.

 20 år efter Netdoktor: Rune Bech udvikler sit fjerde selskab med sundheds-it

 Fik selv diabetes: Peter Lucas har udviklet en app, der kan gøre livet lettere for diabetespatienter

 Selskab lancerer dets første FDA-godkendte diabetesapp 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier