MedWatch

IBM dedikerer 2000 mand til analyse af patientdata

IT-kæmpen IBM har oprettet en ny afdeling til lagring og analyse af patientdata med 2000 specialister i ryggen og har allerede indgået samarbejder med et par prominente life science selskaber, samt rivalen Apple.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske IT-koncern IBM er gået sammen med markante aktører på sundhedsområder som Apple, Johnson & Johnson og Medtronic i en satsning, der skal gøre det lettere for life science-selskaber at analysere patientdata.

Det skriver Bloomberg.

IBM har således annonceret, at man har oprettet en ny såkaldt cloudcomputing-platform - altså en platform hvor data leveres og lagres online - hvor man kan lagre og analysere anonyme patient data. Det nye tiltag fører til oprettelse af en ny afdeling i IBM, Watson Health, og koncernen har hyret 2000 specialister til det nye cloudcomputing-tiltag.

Konkurrenten Apples sundhedssatsning HealthKit vil ifølge nyhedsbureauet begynde at køre på IBMs Watson Health Cloud indenfor de kommende par uger, ligesom det relaterede ResearchKit også vil blive implementeret på platformen.

Samtidig har IBM indgået et samarbejde med Johnson & Johnson rettet mod data på patienter, der har gennemgået kirurgiske indgreb og et samarbejde med Medtronic på diabetesområdet. Den amerikansk-irske medicokoncern og Watson Health vil sammen udvikle ”den næste generation af skræddersyede diabetesløsninger” på baggrund af computeranalyser af patientdata.

Ifølge Bloomberg har IBM også oplyst, at man har opkøbt selskabet Explorys, der arbejder med analyse af medicinske data, samt Phytel Inc., der udvikler software til brug indenfor patientpleje og medicintilskud. Og koncernen afslører, at man også fører samtaler med hospitaler og andre medicoselskaber med henblik på samarbejder omkring Watson Health Cloud-platformen.

IBM: Telemedicinsk aftale er unik

IBM bag ny DNA-drevet sundhedsapp

Medie: Apple har indtaget de amerikanske hospitaler

Her er de første Apple-assisterede kliniske studier

Forsiden lige nu

Storbank ser lys fremtid for Coloplast

Medicokoncernen Coloplast har fået genskabt markedets optimisme omkring virksomheden, men der er langt mere at komme efter, vurderer den norske storbank DNB.

Lars Rebien breder Novo-fondens milliarder ud: "Det er vores mandat"

Under Lars Rebien Sørensens formandskab vil Novo Nordisk Fonden favne bredere end hidtil. Datalogi, it, bred naturvidenskab, sociale formål, humanitære formål og bæredygtige fødevarer bliver større indsatsområder. Det sker ud fra en overordnet devise om at forbedre sundheden i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier