MedWatch

IBM dedikerer 2000 mand til analyse af patientdata

IT-kæmpen IBM har oprettet en ny afdeling til lagring og analyse af patientdata med 2000 specialister i ryggen og har allerede indgået samarbejder med et par prominente life science selskaber, samt rivalen Apple.

Den amerikanske IT-koncern IBM er gået sammen med markante aktører på sundhedsområder som Apple, Johnson & Johnson og Medtronic i en satsning, der skal gøre det lettere for life science-selskaber at analysere patientdata.

Det skriver Bloomberg.

IBM har således annonceret, at man har oprettet en ny såkaldt cloudcomputing-platform - altså en platform hvor data leveres og lagres online - hvor man kan lagre og analysere anonyme patient data. Det nye tiltag fører til oprettelse af en ny afdeling i IBM, Watson Health, og koncernen har hyret 2000 specialister til det nye cloudcomputing-tiltag.

Konkurrenten Apples sundhedssatsning HealthKit vil ifølge nyhedsbureauet begynde at køre på IBMs Watson Health Cloud indenfor de kommende par uger, ligesom det relaterede ResearchKit også vil blive implementeret på platformen.

Samtidig har IBM indgået et samarbejde med Johnson & Johnson rettet mod data på patienter, der har gennemgået kirurgiske indgreb og et samarbejde med Medtronic på diabetesområdet. Den amerikansk-irske medicokoncern og Watson Health vil sammen udvikle ”den næste generation af skræddersyede diabetesløsninger” på baggrund af computeranalyser af patientdata.

Ifølge Bloomberg har IBM også oplyst, at man har opkøbt selskabet Explorys, der arbejder med analyse af medicinske data, samt Phytel Inc., der udvikler software til brug indenfor patientpleje og medicintilskud. Og koncernen afslører, at man også fører samtaler med hospitaler og andre medicoselskaber med henblik på samarbejder omkring Watson Health Cloud-platformen.

IBM: Telemedicinsk aftale er unik

IBM bag ny DNA-drevet sundhedsapp

Medie: Apple har indtaget de amerikanske hospitaler

Her er de første Apple-assisterede kliniske studier

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier