MedWatch

Watch Medier åbner medier i Norge og Tyskland

Med lancering af medier i både Tyskland og Norge fortsætter Watch Medier de senere års investeringer i erhvervsjournalistikken.

Anders Heering, adm. direktør, Watch Medier. | Foto: Watch Medier

Godt ni år efter opstarten i Danmark etablerer Watch Medier sig nu uden for landets grænser – nærmere bestemt i Tyskland og Norge.

I første omgang lanceres i løbet af foråret lokale udgaver af FinansWatch produceret af lokale redaktioner med base i henholdsvis Frankfurt og Oslo. På sigt er planen at udvide til andre brancher og markeder.

"Vores succes i Danmark har bekræftet os i, at der er et behov for uafhængig, kritisk og fair finansjournalistik med fokus på substansen. Vi er nu klar til at lancere vores koncept uden for landets grænser," siger adm. direktør for Watch Medier, Anders Heering, der ikke lægger skjul på, at de internationale ambitioner er store.

Han har da også hentet erfarne kræfter ind til at starte de to nye medier op. I Tyskland er 50-årige Erhard Krasny ansat som chefredaktør for den tyske udgave af FinansWatch, der kommer til at hedde FinanzBusiness og vil have fokus på den store tyske banksektor.

Erhard Krasny kommer fra en stilling som leder af Bloombergs tysksprogede redaktion. Som medredaktør får han Archibald Preuschat, der er hentet fra en stilling som redaktør på Börsen Zeitung og har lang erfaring fra Wall Street Journal og Dow Jones’ nyhedstjeneste.

I Norge står 45-årige Magnus Eidem i spidsen for FinansWatch, der ligesom i Danmark stiller skarpt på virksomheder og personer i finanssektoren, herunder bank, forsikring og pension. Magnus Eidem har mange års erfaring fra Dagens Næringliv og får selskab af 30-årige John Seljehaug, der er ansat som medredaktør og kommer fra Finansavisen.

Watch Medier har over de seneste år lanceret en række nye abonnementsfinansierede danske erhvervsmedier og samtidig investeret yderligere i de eksisterende medier. Og investeringen i den danske forretning stopper ikke her.

"Etableringen af FinansWatch i Norge og Tyskland er en del af vores internationale strategi, men betyder ikke, at vi fjerner fokus fra vores danske kerneforretning. Tværtimod vil vi fortsætte med at investere i vores danske medier, som vi har gjort, siden vi startede," siger Anders Heering.

Mediehuset udgiver i dag 13 nichemedier om de vigtigste brancher i dansk erhvervsliv og har på få år opbygget en af landets største erhvervsredaktioner med mere end 65 skrivende journalister. De får nu selskab af redaktioner i både Frankfurt og Oslo.

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

FDA giver Lantus-patienter adgang til efterligning fra Mylan

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har onsdag godkendt, at brugere af det langtidsvirkende insulin Lantus fra Sanofi kan få udleveret det langtidsvirkende insulin Semglee fra Mylan, uden først at få udskrevet en specifik recept på Semglee hos lægen. Sydbank-analytiker vurderer dog ikke, at det får stor betydning for Novo Nordisk.

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier