EU køber 110.000 doser abekoppevaccine til medlemslande

EU har for første gang anvendt midler til fælles indkøb af vacciner mod abekopper. Der er ikke sat navn på producenten.
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire & Christian Bundgaard

EU vil tirsdag underskrive en kontrakt med en endnu ikke offentliggjort vaccineproducent om levering af omkring 110.000 doser vacciner mod abekobber.

Det siger EU-kommissær for sundhed, Stella Kyriakides, i en videoudtalelse, som hun har offentliggjort på sin Twitter-profil.

- I dag vil vil jeg underskrive en aftale om køb af omkring 110.000 vacciner mod abekobber til levering til medlemsstater, med de første leverancer startende fra udgangen af juni.

- Vi har indtil videre 900 tilfælde af abekopper i EU og omkring 1400 globalt. Det er første gang, at vi anvender EU-midler til at købe vacciner, som vi kan distribuere til medlemsstater, siger Stella Kyriakides.

Der er som nævnt ikke sat navn på vaccineleverandøren, og selvom Bavarian Nordic endnu ikke har en godkendt vaccine mod abekopper i Europa, har flere lande alligevel valgt at købe doser hjem. Bavarian Nordics Imvanex er godkendt til kopper i EU, mens den er godkendt til både abekopper og kopper i USA og Canada, henholdsvis under navnene Jynneos og Imvamune.

Bavarian Nordic har da også offentliggjort flere kontrakter på abekoppevacciner de seneste uger, hvilket har udløst tre opjusteringer fra selskabet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også