Ambu sælger flere erhvervsobligationer end ventet

Det danske medicoselskab Ambu har valgt at udstede erhvervsobligationer for et markant højere beløb end først udmeldt. Læs her hvorfor.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af Ritzau Finans

Ambu har solgt erhvervsobligationer for 700,5 mio. kr., eller omkring 200 mio. kr. mere end den oprindeligt planlagte udstedelse.

Det fremgår af en meddelelse.

Beslutningen er truffet på baggrund af stor interesse for udstedelsen samt attraktive lånevilkår. Ambus obligationer er afregnet til en rente på 3,35 pct. om året, svarende til mid-swap plus 218 basispoint.

Hos Danske Bank, der stod for udstedelsen, ses obligationssalget som bevis for, at der er stor investorappetit på erhvervsobligationer generelt.

"Det er rart at se, at der kommer en mindre til mellemstor dansk virksomhed og tiltrækker sig så stor investorinteresse. Det har hidtil været forbeholdt de store virksomheder," siger global head for debt capital markets Bo Wetterstein til Ritzau Finans.

Han fortæller, at der var bud for over 800 mio. kr. ved transaktionen. Pointen med Ambus obligationssalg er delvist at konvertere Ambus bankgæld fra opkøbet af amerikanske King Systems. Ambu overtog King Systems for 120 mio. dollar, svarende til 673 mio. kr. ved dagens kurs, i en handel, der blev offentliggjort i december 2012 og endeligt gennemført i midten af februar.

Derudover er der mulighed for yderligere 50 mio. dollar (280 mio. kr.) i resultatafhængige ekstrabetalinger for King System.

 Ambu udsteder erhvervsobligationer

 Ambu overvejer udstedelser af erhvervsobligationer

 Ambu gennemfører stort amerikansk opkøb 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også