Coloplast afventer data før prisforhandlinger med myndigheder om nyt stomiprodukt

Ifølge adm. direktør i Coloplast Kristian Villumsen ventes data for lækagesystemet Heylo at lande efter sommer, mens lanceringen efter planen også skal ske i løbet af 2023.
Adm. direktør i Coloplast, Kristian Villumsen. | Foto: Stine Bidstrup
Adm. direktør i Coloplast, Kristian Villumsen. | Foto: Stine Bidstrup
af marketwire

Coloplast venter efter sommer at have resultaterne fra sit kliniske studie for det digitale lækagesystem Heylo klar. Herefter begynder forhandlingerne med myndighederne, der skal bringe det digitale stomiprodukt ud til forbrugerne.

Det oplyser adm. direktør i Coloplast, Kristian Villumsen, til Marketwire i forbindelse med regnskabet for andet kvartal.

I løbet af det forskudte andet kvartal af 2022/23 har Coloplast fremlagt kliniske studier for medicoselskabets nye kateterplatform, Luja, og produktporteføljen Provox Life inden for varme- og fugtudvekslere.

For Luja viste det kliniske studie fordele sammenlignet med et af hovedkonkurrentprodukterne, mens der for Provox Life blev demonstreret færre komplikationer og en øget livskvalitet for brugerne.

Næste i rækken er Coloplasts digitale lækagesystem for stomipatienter, Heylo, der skal forebygge lækager hos brugerne, før lækagerne sker.

Med udviklingen af Heylo har Coloplast kastet sig ud i en kategori af stomiprodukter, der ikke findes på markedet endnu.

”Det er noget mere besværligt for sådan en ny teknologiplatform, fordi der ikke findes noget fortilfælde for den type af produkt i markedet i dag. Den skal simpelthen skabes som en helt ny kategori,” siger Kristian Villumsen.

”Det er altid vanskeligere at gøre det, frem for at du træder ind i en kategori, der eksisterer i dag, med data, som myndighederne allerede har lavet benarbejdet omkring,” fortsætter han.

Topchefen er ikke i tvivl om, at man med Heylo har skabt et fungerende produkt. Resultaterne for studiet ventes efter sommer, og herefter skal der forhandles med myndighederne.

”Vi regner med, at vi får resultater efter sommer, og så begynder forhandlingerne med myndighederne. På baggrund af de resultater, vi får, skal vi finde en vej til at blive betalt for produktet. Vi kan ikke lave en forretning og give det væk,” påpeges det om studiet, der gennemføres i Tyskland og England.

”Vi ved nu, at de patienter, der kommer på Heylo og kommer godt i gang, ikke vil give deres produkter tilbage. Så der er helt klart efterspørgsel, men jeg ved ikke endnu, om vi kan vise, at vi skaber så meget værdi, at vi også kan få en positiv værdi,” fortsætter Kristian Villumsen.

Lanceringen af Heylo skal efter planen ske i løbet af 2023 – hvornår er endnu uklart. For nuværende skal Coloplast lave det påkrævede ”benarbejde” for at etablere et prispunkt, der kan drives en fornuftig forretning med.

”Hvis vi ikke kan det, så vil det være et tilbageslag, men det skal kunne blive til en forretning, for at vi kan få det ud i markedet.”

Sideløbende med Heylo-studiet har Coloplast også andre klinisk studier under udarbejdelse. Her har fokus hovedsageligt været på selskabets kliniske performanceprogram, men der foregår også en række mindre studier for nogle af produkterne i pipelinen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også