Restordrer og Kina ventes at give modvind for Coloplast i torsdagens kvartalsregnskab

Covid-19 har stadig sit tag i Kina, og det hæmmer væksten hos Coloplast, lyder analysen.
Foto: Coloplast/pr
Foto: Coloplast/pr
af marketwire

Coloplast spås modvind i andet kvartal fra begrænset hospitalsadgang i Kina og en afdæmpet vækst fra fortsatte restordrer på produkter i flere divisioner.

Overordnet er der ventet en vækst på niveau med den i første kvartal af 2022/23, mens forventningerne, der blev sænket en tand ved sidste kvartalsregnskab, ses fastholdt.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, op til Coloplasts regnskab for andet kvartal, der offentliggøres 11. maj om morgenen.

”Vi forventer, at hospitalsadgangen er begrænset i Kina til trods for ophævelsen af covid-19-restriktionerne, ligesom restordrer for produkter inden for ”Kontinens” og ”Hud- og sårpleje” dæmper vækstbilledet i kvartalet,” lyder vurderingen.

På tværs af divisionerne ventes overordnet en mellem til høj encifret organisk vækst med undtagelse af Hud- og Sårpleje, hvor den begrænsede hospitalsadgang i Kina tynger.

For Stomi, der er Coloplasts største division, er der således ventet en organisk vækst på 8 pct. i kvartalet trods den kinesiske modvind.

”Vi vurderer dog, at mindsket hospitalsadgang til trods for løftede restriktioner i kølvandet af covid-19 dæmper væksten i Kina. Dertil kommer vores forventning om fortsat dæmpet forbrugersentiment i Kina,” skriver Søren Løntoft Hansen, der imødeser kommentarer om den kinesiske udvikling.

Divisionen ventes at omsætte for 2257 mio. kr. i andet kvartal.

I Kontinens ventes en geografisk bredt funderet fremgang og en organisk vækst på 6 pct. Dog kan restordrer på dele af produktporteføljen dæmpe væksten i Coloplasts næststørste division, hvorfra der ventes en omsætning i kvartalet på 1999 mio. kr.

Urologi skiller sig positivt ud med en spået organisk vækst på 10 pct. og en estimeret omsætning på 633 mio. kr.

”Vi forventer, at det positive markedsmomentum, som forretningsområdet har oplevet de seneste kvartaler, er fortsat - drevet af et øget antal procedurer,” skriver senioranalytikeren.

For Hud- og Sårpleje tynger den begrænsede hospitalsadgang i Kina udsigterne for væksten, der ses lande på 1 pct. organisk og en omsætning på 667 mio. kr.

Coloplasts nyeste division Stemme & Respiratorisk Pleje, der kommer fra opkøbet af Atos Medical, spås en omsætning på 508 mio. kr. og en høj encifret underliggende vækst i andet kvartal.

På indtjeningssiden ventes tilbagegang for både brutto- og EBIT-marginen i andet kvartal.

”Bruttomarginen vil være positivt påvirket af effektiviseringer, hvilket bliver mere end modsvaret af lønstigninger, stigende energi- og råvarepriser og stigende transportomkostninger. Vi ser desuden stigende kapacitetsomkostninger som følge af det stigende aktivitetsniveau,” skriver Søren Løntoft Hansen.

Sydbank estimerer en bruttomargin på 66,9 pct. mod 68,7 pct. i andet kvartal af 2021/22. Dertil ventes en EBIT-margin før særlige poster på 28,0 pct. mod 30,6 pct. året før.

Forventningerne om en organisk omsætningsvækst på cirka 7-8 pct. og en EBIT-margin i niveauet 28-30 pct. før særlige poster ventes fastholdt. Desuden ser Sydbank en vækst i danske kr. på 11 pct. for året.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også