MedWatch

Medtronic skuffer og sænker forventningerne til den organiske vækst

Coronapandemiens opblussen har stukket i kæp i hjulet for medicoselskabet Medtronic, der efter 2. kvartal må sænke forventningerne til året.

Foto: Jim Mone/AP/Ritzau Scanpix

Det irske medicoselskab Medtronic, der er børsnoteret i New York, skuffer med salget i det forskudte andet kvartal og samtidig nedjusteres forventningerne til den organiske salgsvækst.

Det skriver Bloomberg News.

Medtronics salg er steget med 2,6 pct. i andet kvartal til 7,85 mia. dollar, hvilket er lidt under analytikernes forventning på 7,96 mia. dollar. Den justerede indtjening per aktie er steget til 1,32 dollar fra 1,02 dollar, hvilket er en positiv overraskelse i forhold til analytikerkonsensus på 1,29 dollar.

Koncernchef Geoff Martha udtaler, at markedet er påvirket af pandemiens genopblomstring og mangel på sundhedspersonale, hvilket har ramt antallet af ikke akutte medicinske indgreb.

For regnskabsåret 2021/22 sænker Medtronic forventningerne til den organiske salgsvækst til 7-8 pct. fra tidligere ventet omkring 9 pct.

Medtronic fastholder sine forventninger til indtjeningen per aktie til 5,65-5,75 dollar, hvor analytikerestimatet lyder på 5,71 dollar.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier