MedWatch

Professor i skarpt angreb på tilskudsnævn

Professor i klinisk farmaci, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU, Lona Louring Christrup, er stærkt fortørnet over Medicinaltilskudsnævnet, der kommer med ”useriøse anklager” mod hende og flere kolleger.

”Jeg er foruroliget over, at tilskudsnævnet forsøger at afspore en demokratisk proces med useriøse anklager om inhabilitet.”

Sådan skriver professor Louring bl.a. i et indlæg på netmediet Altinget.dk, hvor hun kommenterer Medicinaltilskudsnævnets reaktion på et høringssvar om nævnets indstilling til nye tilskudsregler for smertemedicin. Indstillingen vil betyde, at en del nyere og relativt dyre lægemidler ikke vil kunne få tilskud. Lona Louring og flere kolleger er ikke enig i nævnets vurdering.

”Der er tale om seriøse klinikere og forskere, der udtrykker deres bekymring for konsekvenserne af tilskudsnævnets forslag. De taler patienternes sag, ikke deres egen,” skriver hun og fremhæver, at det er betænkeligt, at nævnet i forbindelse med høringsrunden forsøger at flytte fokus over på et habilitetsspørgsmål, da nogle læger har samarbejdet med industrien på dette felt.

Uvidende paphoved

”Man kunne få mistanke om, at det er en konsekvens af, at man mangler videnskabelige argumenter til at imødegå konklusionen i vores høringssvar. Et er, at tilskudsnævnet har adgang til alle disse informationer, hvorfor det netop i denne sag ikke forekommer nødvendigt at udfylde en selvdeklaration.

Et andet er, at det ikke er en ubehagelig bivirkning ved samarbejdet med industrien, at man bliver et uvidende paphoved, der ikke selvstændigt kan vurdere resultaterne af videnskabelige publikationer på området.”

Læs hele klummen her.

Mere fra MedWatch

Biontech opretter mRNA-center i Australien

Det tyske biotekselskab Biontech, som står bag den mest udbredte vaccine mod covid-19, opretter nu et center i Australien, der både skal videreudvikle nye vacciner baseret på mRNA-teknologien samt kunne producere dem.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier