Medicinalindustri kritiserer italiensk plan for kopimedicin

Medicinalindustrien går nu skarpt i rette med den italienske regering på grund af dens nye plan med at fokusere på kopimedicinen i recepterne. Industrien advarer om, at planen vil skabe en uacceptabel skævvridning af industrien. 
Foto: Davide Mauro / Stock.xchng
Foto: Davide Mauro / Stock.xchng

Det begyndte med lovforslag, der er designet til at stimulere den økonomiske vækst, og som blev godkendt af Italiens ministre i sidste uge. Lovforslaget kræver, at læger skal anføre, om der eksisterer generiske alternativer på alle de recepter, de skriver.

Men siden er det originale lovforslag blevet ændret radikalt, skriver APM Health. Ifølge flere medier skal lovforslaget nu være ændret til, at lægerne ikke længere bare skal fremhæve alternativet.

Farmindustria, den italienske sammenslutningen af farmaceutiske virksomheder, kritiserer, at lovforslaget påkræver, at farmaceuter giver borgerne kopimedicin i alle de tilfælde, hvor lægen ikke har skrevet ”ikke substituerbar” på recepten. Og lægerne skal i recepten skrive enten "substituerbar med generiske tilsvarende” eller ”ikke substituerbar”, i de tilfælde hvor der er særlige kliniske grunde til ikke at gøre det. 

"Det lovforslag ville - ifølge de seneste rapporter - betyde, at læger er forpligtet til kun at angive generiske lægemidler, og apotekere forpligtet til at udlevere dem, hvilket resulterer i en uacceptabel skrævvridning af markedet," siger Farmindustria ifølge APM Health

Derudover bliver patienterne tvunget til at få kopimedicin med det nye forslag, uanset deres præferencer, kritiserer Farmindustria.

Danmark har en milliardeksport af medicin til støvlelandet. For eksempel sælger lægemiddelkoncernen Alk-Abello årligt for et trecifret millionbeløb på det sydeuropæiske marked, herunder Italien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også