Valneva præsenterer positive data fra studie af chikungunya-vaccine i unge

Dataene er på linje med Valnevas studie til voksne. 
Foto: Valneva / Pr
Foto: Valneva / Pr
af marketwire

Franske Valneva har mandag præsenteret lovende data fra et fase 3-forsøg med selskabets vaccine mod chikungunya-virus hos unge.

De foreløbige data viser, at der ikke er nogen risici forbundet med vaccinen hos unge mellem 12 og 17 år - heller ikke hvis de har haft virusset før. Det er dermed på linje med data fra selskabets forsøg med voksne patienter.

”Chikungunya er en stor trussel for folk, der rejser til eller bor i områder med chikungunya-virus, og det er derfor vores mål at gøre denne vaccine tilgængelig for alle aldersgrupper. Især da der ikke er nogen vaccine eller specifik behandling til rådighed i øjeblikket for denne invaliderende sygdom,” udtaler Juan Carlos Jaramillo, der er forskningsdirektør hos Valneva.

Danske Bavarian Nordic arbejder også i øjeblikket på en vaccine mod virusset. Sygdommen, der overføres til mennesker via myggestik, er i de sidste 20 år dukket op i flere regioner i Asien, Afrika, Sydeuropa og Amerika og giver udover feber ofte også alvorlige ledsmerter. Desuden får næsten halvdelen af personer med chikungunya invaliderende langtidssymptomer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også