Sydbank om stor kursstigning hos Bavarian Nordic: Afspejler sund forretning trods skuffelser

Ifølge Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen er der helt forsimplet to årsager til, at Bavarian Nordic-aktien onsdag morgen brager op med en tocifret stigning. 
Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali
af marketwire

Bavarian Nordic-aktien brager op med en tocifret stigning ved åbningen af det danske aktiemarked onsdag, efter at selskabet har leveret regnskab for andet kvartal.

Det er der helt forsimplet to årsager til, hvis man spørger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Først og fremmest har aktien været banket ned siden årets start – samlet set med 30 pct. – og det giver potentiale til at samle op i aktien. Hertil har dagens regnskab afsløret, at den underliggende forretning er sund og med en stærk produktportefølje.

”Det er det her et vidnesbyrd om,” siger han til Marketwire.

Aktien stiger onsdag 12,5 pct. til 167,15 kr.

”Aktien er faldet markant i år, og det her regnskab afpejler, at forretningen er sund trods de skuffelser, der har været,” siger han.

Den største skuffelse skal findes i fase 3-forsøget mod luftvejssygdommen RSV, der viste skuffende resultater, og siden er lagt i graven.

Vaccinesalg går frem

Blandt de positive punkter noteres en omsætning i andet kvartal på knap 2 mia. kr., der er næsten fire gange så meget som samme kvartal året før.

Det afspejler, at der er faktureret et stort antal af den populære koppevaccine, og at rejsevaccinesalget buldrer frem.

”Omsætningen er noget bedre end ventet,” lyder det fra Søren Løntoft Hansen, der dog endnu engang minder om, at selskabets ordrer falder i klumper og kan give kvartalsvise afgivelser.

”Hvis vi ser udviklingen generelt i deres rejsevacciner, så er det en særdeles god udvikling. Man havde ventet, at det ville gå frem, og det får man bekræftet her. Det afspejler den øgede rejselyst og et gunstigt underliggende marked,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også