Bavarian Nordic gennemfører milliardopkøb af vaccineportefølje

Gennemførslen får betydning for selskabets finansielle forventninger til året – men det melder Bavarian Nordic ud senere.
Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix
af marketwire

Bavarian Nordic er kommet i mål med overtagelsen af en vaccineportefølje og en vaccinekandidat fra amerikanske Emergent Biosolutions.

Det oplyser det danske vaccineselskab mandag.

Bavarian Nordic betaler i første omgang 274 mio. dollars. - svarende til omkring 1,9 mia. kr. - kontant for opkøbet, og det er inklusive estimerede justeringer for arbejdskapital og gæld.

Gennemførslen får betydning for selskabets finansielle forventninger til året, og Bavarian Nordic forventer at udsende de opdaterede forventninger senest i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsregnskabet i august 2023.

Med afslutningen af transaktionen overtager Bavarian Nordic to markedsførte vacciner, mod tyfus og kolera, samt en vaccinekandidat i fase 3 mod chikungunya-feber.

Købet omfatter desuden forsknings- og udviklingsfaciliteter i USA, en produktionsfacilitet i Schweiz og kommercielle afdelinger med specialiseret salgsstyrke i EU og USA, fremgår det af meddelelsen.

”Med tilføjelsen af faciliteter på tværs af både USA og Europa styrker vi vores forskning og udvikling samt produktionskapacitet og kan byde næsten 300 nye medarbejdere velkommen på vores færd mod at udvikle og levere flere livsvigtige vacciner rundt om i verden,” siger Paul Chaplin, topchef i selskabet, i en meddelelse.

Ud over betalingen i forbindelse med gennemførslen af transaktionen er Emergent berettiget til at modtage yderligere fremtidige betalinger på op til 110 mio. dollar, som er betinget af milepæle.

En succesfuld udvikling af chikungunya-vaccinen kan kaste 80 mio. dollar af sig, mens salgsresultater for de markedsførte vacciner kan give 30 mio. dollar.

Aktien falder mandag 0,9 pct. til 207 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også