Genmab mødes af rødt lys til Darzalex-kombination i Storbritannien

De britiske myndigheder ser ikke ud til at give opbakning til Genmab og partneren Johnson & Johnson i forhold til at udvide anvendelsen af kræftmidlet Darzalex, skriver Pharmatimes.
Foto: Joost Melis / Genmab / PR
Foto: Joost Melis / Genmab / PR
af ritzau finans

Genmab og partneren Johnson & Johnson får ikke opbakning af de britiske myndigheder til at udvide anvendelsen af kræftmidlet Darzalex.

Det viser et udkast til en anbefaling fra det britiske National Institute for Health and Clinical Excellence, Nice, der rådgiver sundhedsvæsnet i England og Wales om lægemidler, skriver Pharmatimes.

I udkastet begrundes beslutningen med bekymring om den langsigtede effekt af Darzalex i kombination med Velcade, Thalidomid og Dexamethason som første-linjebehandling af knoglemarvskræft til patienter, som er egnede til stamcelletransplantion.

I dag behandles patienterne typisk med samme cocktail af medicin, dog eksklusive Darzalex. Nice begrunder desuden beslutningen med omkostningshensyn sammenholdt med effekten, skriver Pharmatimes.

De europæiske sundhedsmyndigheder godkendte allerede i starten af 2020 Darzalex i den nævnte kombination som første behandling til patienter, der er egnede til stamcellestransplantation.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også