MedWatch

Nystiftet kemifirma får millioner fra Kina og kigger efter partnere i medicinalindustrien

Et spritnyt selskab udspundet fra DTU har fået 41 mio. kr. fra et kinesisk firma til at udvikle biokemikalier. På sigt vil selskabet bruge sine evner til lægemiddelproduktion, og leder derfor efter en partner.

Foto: /Ritzau Scanpix/Martin Lehmann

DTU-selskabet Cysbio, der blev stiftet i februar, har fået en ualmindelig god start, da den kinesiske kemivirksomhed Zhejiang NHU har skudt 41 mio. kr. i firmaet.

Det skriver Børsen.

I første omgang skal pengene bruges til at starte en forretning, hvor Cysbio skal udvikle og sælge biokemikalier i samarbejde med Zhejiang NHU til kosmetik, kosttilskud og polymerer.

Men på sigt planlægger selskabet at bruge sine evner til at gøre lægemidler sikrere og mere effektive, og det betyder, at selskabet allerede nu er åben over for partnerskaber i medicinalindustrien.

"Det er lidt bevidst, at vi har valgt den strategi, så vi ikke lander, hvor mange biotekselskaber dør, inden de rigtigt er kommet i gang, fordi de selv vil være producent fra start," siger Henrik Meyer, der er medstifter og adm. direktør i Cysbio, til Børsen.

Bag Cysbio står Henrik Meyer, der har mange år bag sig i Novozymes, Alex Toftgaard Nielsen, der har en fortid i Novo Nordisk og Danisco, samt forskerne Christian Bille og Hermanshu Mundhada. Alle fire kommer fra Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability på DTU.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier