MedWatch

30-årig forsker hædres som rollemodel for kvinder i life science

Fatima AlZahra'a Alatraktchi, der står bag diagnostikselskabet Prediagnose, er årets modtager af life science-legat på 10.000 kr., der fremhæver kvindelige rollemodeller i medicinal-, biotek- og medico-branchen.

Den unge, kvindelige forsker Fatima AlZahra’a Alatraktchi hædres med pris og 10.000 kr. for sin forskning og kommunikation om bakteriernes sprog. | Foto: Albright Partners

Der er snart sagt ikke et medie, hun ikke har været portrætteret i – både de populærvidenskabelige, de æterbårne, dagbladene og de mere fagtunge medier i ind- og udland, har det seneste års tid flokkedes om den unge forsker og iværksætter Fatima AlZahra'a Alatraktchi, der i 2018 stiftede diagnostikselskabet Prediagnose.

Som anden sladrehank kan virksomhedens opfindelse aflure farlige bakteriers hemmelige kommunikation og spå om kommende infektioner, inden de udvikler sig.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier