MedWatch

Robotter skal klare det hårde arbejde

Den danske virksomhed LT Automation har kastet sig ud i to projekter, hvor robotter er kernen. Begge projekter har et stort markedspotentiale og kan spare det offentlige for mange millioner.

Foto: DALHOFF CASPER

Den danske rådgivningsvirksomhed LT Automation, der har specialiseret sig i at hjælpe selskaber med automatisering, kaster sig nu ud i to nye projekter. I det ene samarbejder virksomheden med andre selskaber om udviklingen af en intelligent forsendelseskasse til blodprøve, i det andet projekt udvikler LT Automation selv en robot, der kan hjælpe sengeliggende med genoptræning.

I Danmark bliver der taget ca. 21 mio. blodprøver om året. Disse prøver bliver så transporteret til et centrallaboratorium eller en biokemiskafdeling på et sygehus, hvor de skal analyseres. Inden da skal prøverne sorteres, hvilket i dag foregår manuelt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til at fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier