MedWatch

Lundbeck indgår Alzheimers-samarbejde med amerikanere

Medicinalselskabet Lundbeck drømmer om at være det selskab, der for alvor kan gøre noget ved den frygtede hjernesygdom. Nu er der indgået endnu et samarbejde.

Foto: Polfoto

Hvis den globale medicinalindustri skal gøre noget ved den dødelige sygdom Alzheimers, skal der løftes i flok. Det synes i hvert fald at være rationalet i det danske medicinalselskab Lundbeck, som nu har indgået endnu et samarbejde i jagten på at forbedre vilkårene for verdens hastigt stigende antal Alzheimers-patienter.

Det seneste skud på stammen er et partnerskab med det amerikanske biotekselskab Cerveau, hvor ambitionen er at udvikle et scanningsredskab, som kan gøre det lettere at identificere, hvad der sker i hjernen, når proteinet tau klumper sig sammen og ophober sig i hjernen på patienter med Alzheimers.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier