MedWatch

Lundbeck tager trecifret milliontab på fejlet studie

Den danske medicinalkoncern Lundbeck har taget konsekvensen af et misset fase 3-studie og nedskriver nu værdien af et tidligere håb med et trecifret millionbeløb.

Foto: Lundbeck / PR

"Nu lægger vi mere energi i nogle af de andre ting, vi har. Vi har mange ting i gang. Også for en virksomhed af vores størrelse. Det kan godt være, at der er nogen, der mener, at vi har et pipeline-hul, men det oplever vi ikke. Jeg ved ikke, hvordan vi skulle skaffe penge nok til at køre flere fase 3-forsøg, end vi gør i dag."

Sådan lød det fra Lundbecks forskningsdirektør Anders Gersel Pedersen til MedWatch i kølvandet på, at selskabet i september måtte notere en eklatant skuffelse i form af, at det første ud af tre fase 3-studier med selskabets Alzheimers-middel, idalopirdin, ikke viste effekt på de mål, der var sat op.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier