MedWatch

Et nyt antibiotikum mod mavekræft er måske på vej

Kampen mod mavesår og mavekræft har taget en positiv drejning. En ny biosensor udviklet af et dansk firma har hjulpet forskere til at finde frem til 25 nye transport-proteiner, der vil få en afgørende rolle i kampen mod mavesår og mavekræft.

Foto: Renata Horvat / Stock.xchng

En nyudviklet biosensor kan have en afgørende rolle i forsøget på at udvikle ny antibiotika mod mavesår og mavekræft. Biosensoren, der er udviklet af forskere fra The Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability på DTU og det danske firma BioSyntia, har nemlig spottet 25 nye og fremmede transport-proteiner, som alle transporterer vitamin B1. Et vitamin, som kan bekæmpe bakterien Helicobacter pylori, der blandt andet forårsager mavesår og mavekræft.

”Med denne viden, vil man formentligt kunne udvikle nogle stoffer, som kan blokere transport-proteinerne, så sygdomsfremkaldende bakterier som H. pylori ikke kan overleve,” siger medstifter af Biosyntia, Hans Genee, i en pressemeddelelse fra DTU.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier