MedWatch

Wiinberg på vej ind i belgisk medicinalselskab

Den tidligere Lundbeck-boss Ulf Wiinberg er på vej ind i bestyrelsen i et stort, belgisk medicinalselskab.

Foto: Lundbeck/PR - Lundbecks administrerende direktør Ulf Wiinberg

Ulf Wiinberg ser ud til at være på vej til at fortsætte sin karriere på den anden side af tilværelsen i Lundbeck. Svenskeren er således blevet nomineret som nyt bestyrelsesmedlem i det belgiske medicinalselskab UCB, fremgår det af selskabets hjemmeside.

Det er nu ved at være et år og fire måneder siden, at Ulf Wiinberg pludseligt og overraskende i slutningen af november 2014 valgte at forlade posten som topchef i Lundbeck. Direktøren havde forbrudt sig mod selskabets interne retningslinjer, da han modtog en aktiegave på 55 aktier fra det britiske biotekselskab Stratified Medical uden at informere bestyrelsen om det.

”Det er en utilgivelig fejl, som jeg har begået. Det kan lyde mærkeligt, når man i syv år har haft fuldt fokus på forretningen, at man så ikke har lige så godt styr på sine private ting. Det er det, der er sket, og det er det, som jeg tager konsekvensen af,” sagde han dengang til MedWatch.

Havde han ikke valgt at gå, så havde bestyrelsen fyret ham, lød meldingen efterfølgende fra bestyrelsesformand Håkan Björklund.

Nu er han altså på vej til at blive valgt ind i bestyrelsen i det belgiske UCB. Selskabet har fire kerneprodukter: Cimzia mod inflammationslidelser, Neupro mod blandt andet Parkinsons sygdom og Vimpat og Keppra, begge til behandling af epilepsi. De fire produkter tegnede sig i 2015 for en samlet omsætning på 2,76 mia. euro (20,6 mia. kr.).

Belgisk medicinalselskab tredobler bundlinjen

”Hvis ikke han havde truffet denne beslutning, så havde vi fyret ham”

Denne relation kostede Wiinberg jobbet

"Vi ville gerne have beholdt Ulf, men det var en umulig løsning"

55 aktier koster Wiinberg jobbet

Wiinberg væk fra Lundbeck efter regelbrud

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier