MedWatch

Novo har endelig lanceret Tresiba i USA

Novo Nordisk har nu endelig sendt sit længe ventede diabetespræparat Tresiba i handlen i USA. Dermed er en lang og sej kamp for at bringe midlet frem til amerikanske patienter forbi.

Novo Nordisk flag

Den danske diabeteskoncern Novo Nordisk har tirsdag officielt lanceret sit lægemiddelhåb Tresiba i USA. Det skriver koncernens amerikanske afdeling i en pressemeddelelse.

Dermed kan man endelig lægge låg på en lang og sej kamp for at få diabetespræparatet, der er udset til at løfte arven fra det storsælgende middel Levemir, gjort tilgængeligt for amerikanske patienter. Tresiba blev godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, i september sidste år.

Myndighederne havde tilbage i 2013 oprindeligt afvist at godkende den ultra-langtidsvirkende basalinsulin på grund af bekymringer over midlets indvirkning på hjertekarsygdomme. Derfor skulle Novo først igennem et omfattende ekstra studie før myndighederne ville give grønt lys til markedsføring af midlet.

”Når vi udvikler nye behandlinger, har Novo Nordisk altid patienternes behov for øje. Med dets langtidsvirkende effekt på en nedsættelse af blodsukkeret, som varer 42 timer, er Tresiba et klart eksempel på det,” udtaler Camille Lee, der er senior vice president for Diabetes Marketing i den amerikanske afdeling Novo Nordisk Inc.

Markante rabatter

Novo oplyser, at det bliver muligt for visse patienter med amerikansk sundhedsforsikring at gøre brug af et særligt Tresiba Instant Savings Card og dermed opnå store rabatter på produktet de første to år. Gennem dette program kan patienterne nedbringe egenbetalingen til blot 15 dollars om måneden - svarende til godt 100 kr. - i op til 24 måneder, mens Novo så dækker 500 dollars af de månedlige udgifter.

Selskabet siger videre, at man arbejder på at sikre dækning af produktet gennem andre nationale sundhedsplaner i USA og allerede har sikret den lavest mulige egenbetaling for midlet på pharmacy benefit manageren CVS Caremarks liste over foretrukne lægemidler.

Tresiba har været tilgængelig på de europæiske markeder i flere år og for nylig kunne Novo Nordisk også lægge flere års tovtrækkeri med den danske lægemiddelstyrelse bag sig, da man opnåede generelt tilskud for Tresiba i Danmark fra og med i år.

Godkendelsen skyldes først og fremmest, at Novo Nordisk er gået med til en prisnedsættelse på 28 pct. som følge af en generel prisudvikling på diabetesmidler, skrev Dagens Pharma i den forbindelse.

Markant prisnedsættelse bag tilskud til Tresiba

Tresiba vil blive lanceret med moderat prispræmie

Det er historien om et af Novos største nederlag

"Det er sandsynligvis den vigtigste godkendelse, vi har fået i rigtigt mange år"

Analytiker: Tresiba kan sælge for 17 mia. kr.

Novo-direktør: Tresiba sikrer stærkere position i Europa

Rebien: Tresiba vil være tabsgivende i starten

Amerikanske specialistinvestorer undervurderer Tresiba

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier