MedWatch

ENLI: Styrelse skaber usikkerhed om etik-regler

Ifølge Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien skaber de skærpede etiske regler i reklamekodekset ”stor usikkerhed”. Sundhedsministeriet har fået tilsendt en klage, der skal afgøre udfaldet.

Foto: Colourbox

I september faldt en etisk afgørelse fra Sundhedsministeriet, som nu vækker bekymringer hos medicinalbranchen og dens etiske råd. Det drejer sig om afgørelsen om, hvor meget firmaerne må betale for middage og drikkevarer, når de inviterer sundhedspersonale til møder og kurser. 

”ENLI (Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien, red.) anerkender, at medlemsvirksomhederne har haft store udfordringer med at efterkomme Sundhedsstyrelsens afgørelse. Der er skabt stor usikkerhed om, hvilke faglige møder industrien fortsat kan afholde og sponsorere,” skriver ENLI i decembers nyhedsbrev.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Magnus Heunicke er smittet med corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke er i selvisolation i Bruxelles, efter at ministeren har fået et positivt svar på en coronatest. Han deltog i en julefrokost i Sundhedsministeriet i fredags, hvorfra der også er et andet smittetilfælde, men smittekilden er endnu ikke fastslået.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier