MedWatch

Biotekhåb satser på at kurere diabetes: "Der er ikke mange som os i Europa"

Biotekselskabet Pancryos fra København arbejder på en celleterapi, der skal kunne kurere type 1-diabetes. Folkene bag mener at have opdaget en fremgangsmåde, der kan overgå konkurrenterne på området.

Jacqueline Ameri er adm. direktør i Pancryos og stifter af selskabet sammen med professor Henrik Semb fra Københavns Universitet. | Foto: Bioinnovation Institute / PR

Hvis det står til stamcelleforskerne Jacqueline Ameri og Henrik Semb, skal mennesker med type 1-diabetes ikke længere tænke på at injicere sig med den ellers hidtil livsnødvendige insulin.

De to arbejder på en avanceret medicinsk behandling – en celleterapi ved navn Paninsula – der skal kurere type 1-diabetes, og som har to gange 15 års arbejde på universitetet i Lund og Københavns Universitet bag sig.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier