MedWatch

Bioporto og overlæge udvikler ny blodtest, der skal advare om organsvigt

Bioporto er i samarbejde med overlæge og professor Pär Johansson i færd med at udvikle en ny diagnostisk test, som kan spore skader på kroppens mindste blodkar. Det kan blive til et nyt produkt i Bioportos portefølje ved siden af selskabets nyretest.

Professor Pär Ingemar Johansson, overlæge ved klinisk immunologisk afdeling på Rigshospitalet, står i spidsen for det forskerhold, der sammen med Bioporto udvikler en ny blodtest. | Foto: Rigshospitalet

Mens Bioporto venter og håber på en afgørende godkendelse af sit hovedprodukt, NGAL-nyretesten, hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, arbejder selskabet sideløbende på de tidlige stadier af et helt nyt produkt.

Sammen med professor Pär Ingemar Johansson, overlæge ved klinisk immunologisk afdeling på Rigshospitalet, er Bioporto i færd med at udvikle en blodtest, som kan varsle om snarlig organsvigt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier