MedWatch

Medie: Nu begynder Kåre Schultz' oprydning i Teva

Forskningschefen og 4.000 ansatte står til fyring i Teva, melder israelsk medie.

Foto: /Ritzau/Cecile Smetana/

Knap en måned inde i sin ansættelse som topchef i den israelske medicinalvirksomhed Teva er Kåre Schultz klar til at rulle sin plan ud over virksomheden.

Det betyder blandt andet, at tusindvis af ansatte i primær USA og Israel står til fyring, beretter det israelske medie Calcalist, der også kan berette at selskabet ønsker at skille sig af med den forskningschef Michael Hayden, der har været i virksomheden siden 2012.

Ifølge mediet vil Teva nedlægge 20-25 pct. af de 6,860 stillinger i Israel og mere end 10 pct. af de ca. 10.000 amerikanske stillinger. I Europa vil de ansatte kun i mindre grad blive berørt af spareplanerne, fortæller kilder til Calcalist.

Den israelske koncern har gennem længere tid haft problemer med at sikre væksten, og særligt forretningen for salg af generiske lægemidler, hvor man er blandt de absolut største aktører i verden, er kommet under pres i de seneste kvartaler.

I forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal meddelte selskabets daværende ledelse, a man vil nedlægge 7000 arbejdspladser i koncernen i år og lukke eller sælge seks fabrikker i 2017, samt yderligere ni fabrikker i 2018. Samtidig har man ifølge det israelske medie Haaretz besluttet sig for at trække sig ud af 45 lande ved udgangen af i år.

Allerede i marts forlød det, at Teva planlagde at skille sig af med op mod 11 pct. af den globale arbejdsstyrke.

Kreditratingbureauer giver tæsk til Teva, der nu nedjusteres til 'junk'

Teva-aktien banket 17 år tilbage efter svagt regnskab

Teva-aktien dykker efter første regnskab i Kåre Schultz-æraen

Forsiden lige nu

Japansk godkendelse er strategisk vigtig for ALK

Allergikoncernen ALK fik i sidste uge japansk godkendelse til at udvide brugen af en tabletvaccine mod husstøvmideallergi til behandling af børn. Det giver øget forhåbning til, at samme godkendelse kan opnås andre steder, lyder det. Rivalen Stallergenes fulgte imidlertid trop, og konkurrencen er derfor fortsat skarp.

Lundbeck udvider bestyrelsen

Amerikansk direktør og dansk topchef er indstillet til bestyrelsen i Lundbeck, der 20. marts afholder generalforsamling.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier