Vækstbørsen First North fortsætter kedelig udvikling – investorerne kræver gennemsigtighed

Professionelle investorer kræver som følge af flere skuffelser på vækstbørsen Nasdaq First North en større gennemsigtighed omkring vækstprospekterne.
Mikkel Svenstrup, investeringsdirektør hos ATP. | Foto: Pr/atp
Mikkel Svenstrup, investeringsdirektør hos ATP. | Foto: Pr/atp
af marketwire

Antallet af aktieskuffelser på Nasdaq First North-vækstbørsen vokser. 17 af de selskaber, der blev noteret fra 2020 til 2021, har ikke levet op til de målsætninger, de fremlagde til investorerne dengang.

Det skriver Børsen ud fra en analyse, avisen selv har lavet.

Professionelle investorer kræver som følge af de mange fusere større gennemsigtighed og ærlighed omkring vækstprospekterne.

De nye skuffelser skriver sig ind i en trend, der har stået på siden 2017, hvor samlet 33 ud af 37 aktier ikke har levet op til de centrale investormål efter to år på børsen.

Ud af de 37 aktier har to af dem et positivt afkast efter to år på børsen. 24 er faldet mere end 50 pct. i værdi og 14 har tabt over 75 pct., skriver avisen.

”Vi er i dag meget forsigtige med at deltage i denne del af markedet,” siger Louise Jørring Gev, der er aktiechef i Akademikerpension, til avisen.

ATP er også opmærksom på det uheldige forløb.

”Vi har aktivt fulgt med i børsnoteringerne på vækstbørserne de seneste år, men ikke fundet et attraktivt afkast/risikoforhold. Derfor har vi ikke deltaget,” udtaler Mikkel Svenstrup, der er investeringsdirektør hos ATP, til avisen.

For få uger siden skrev han debatindlægget ”Investoroplysning bør trumfe salgshensyn ved børsnoteringer” i Børsen med en appel om en bedre praksis især i forhold til risikobeskrivelsen ved børsprospekterne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også