Seks ud af ti danskere øjner private sundhedsforsikringer

En ny rundspørge peger på, at langt flere danskere forventer at skulle købe sundhedsforsikringer indenfor de næste ti år, skriver Jyllands-Posten. Hos Tryg ser man allerede skifte i efterspørgslen.
(ILLUSTRATION / ARKIV) | Foto: Jens Dresling
(ILLUSTRATION / ARKIV) | Foto: Jens Dresling
AF PETER THOMSEN, WATCH MEDIERS EU-KORRESPONDENT

Bekymringen for ikke at kunne få den nødvendige sundhedsbehandling, får i dag over halvdelen af befolkningen til at overveje nye, private forsikringer. Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en meningsmåling foretaget KL.

Ifølge avisen svarer 64 pct. af undersøgelsens adspurgte, at det ”i løbet af de næste 10 år bliver nødvendigt at købe en privat sundhedsforsikring, hvis man vil sikre at få den behandling, man har behov for”. 

Hos Tryg – der allerede har sundhedsforsikringer i produktkataloget – ser også et skifte i efterspørgslen, der nu langt fra primært handler om at sikre bil, hus og cykel. 

”I dag er der meget fokus på de bløde værdier, og flere efterspørger tryghed og velfærdsforsikringer. Der er en villighed til at betale for disse produkter,” siger direktør for pris og produktudvikling Mikkel Zimakoff til Jyllands-Posten. 

Rundspørgen er foretaget blandt 1000 repræsentativt udvalgte danskere, hvor 48 pct. samtidig forventer, at den offentlige velfærd vil blive dårligere over det kommende år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også