Der går mindst et år før AI Act kan træde i kraft

Det er afgørende, at de nye regler for brugen af kunstig intelligens vedtages som hurtigt som muligt, siger Margrethe Vestager. 
Danmarks EU-kommissær Margrethe Vestager har som ledende næstformand i Kommissionen ansvar for både konkurrence, digitalisering og tech-regulering. | Foto: Jennifer Jacquemart / European Unio
Danmarks EU-kommissær Margrethe Vestager har som ledende næstformand i Kommissionen ansvar for både konkurrence, digitalisering og tech-regulering. | Foto: Jennifer Jacquemart / European Unio

Der går mindst et år, og måske op til tre år, før EU’s nye fælles regler for brugen af kunstig intelligens, den såkaldte ”AI Act,” kan træde i kraft, lød det ifølge Børsen på en briefing fra EU-kommissær Margrethe Vestager, der har ansvar for digitalisering, tech-regulering og konkurrence som ledende næstformand i EU Kommissionen.

Det betyder dog ikke, at lovgivningen i mellemtiden risikerer at blive forældet, mener Magrethe Vestager. Forslaget til en AI Act er udviklet ud fra en idé om at regulere brugen af teknologien fremfor at regulere selve teknologien, og dette betyder, at reglerne ikke bliver overhalet af virkeligheden, mens forhandlingerne om dem står på, lyder det. 

”Det, at kunstig intelligens er kommet så meget højere op på den politiske dagsorden, gør selvfølgelig, at det bliver endnu mere afgørende at få vedtaget AI-reglerne så hurtigt som overhovedet muligt, siger EU-kommissæren ifølge Børsen.

Det nye regelsæt består af flere dele, bl.a. at borgere får krav på at vide, om de er i kontakt med en robot eller et menneske, og at der vil blive stillet særlige krav, hvis der er risici ved brugen af AI f.eks. omkring diskrimination, manglende beskyttelse af private data eller overvågning.

Denne artikel er leveret af MedWatch’s søstermedie MediaWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også