Novo Nordisk finansierer vægttabsprogram i England

Novo Nordisk har betalt 21,7 mio. pund til britiske sundhedsorganisationer og fagfolk, der arbejder med fedmebehandling.
Foto: Guillaume Souvant
Foto: Guillaume Souvant
af marketwire

Novo Nordisk finansierer udvidelsen af vægttabsprogram i England i et forsøg på at transformere behandlingen af fedme og øge salget af fedmemedicinen Wegovy.

Det skriver The Guardian.

Novo Nordisk kom i søgelyset, efter det blev afsløret, at medicinalvirksomheden i tre år før godkendelsen af Wegovy, har betalt 21,7 mio. pund til britiske sundhedsorganisationer og fagfolk, der arbejder med fedmebehandling.

Margaret McCartney, der er læge og ekspert i interessekonflikter inden for sundhedssektoren, siger til The Guardian, at medicinalvirksomheder ikke burde spille en rolle i sundhedsmyndighedernes valg og tilføjer at der er internationale beviser på, at økonomiske interessekonflikter kan føre til en dyrere og dårligere sundhedssektor.

I weekenden sagde Novo Nordisk, at samarbejdet med sundhedsorganisationerne er blevet uretfærdigt fremstillet og at det er almen praksis at man i branchen, arbejder i tråd med sundhedsorganisationer og fagfolk og tilføjer:

”Vi offentliggøre alle partnerskaber, kontrakter, tilskud, donationer og sponsorater til engelske organisationer og fagfolk,” sagde Novo Nordisk i weekenden, ifølge The Guardian.

Sundhedsorganisationerne der samarbejdede med Novo Nordisk fortæller til avisen, The Observer, at finansieringen ikke påvirkede deres beslutninger vedrørende fedmemedicinen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også