Efter tre år: De sidste corona-testcentre lukker senest 31. marts

De offentlige corona-testcentre skal senest være lukket 31. marts, oplyser region. Behovet er faldet.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
af ritzau

Det er ikke længere nødvendigt at teste for corona i samme omfang, som det var, da Danmark og verden var ramt af en galopperende pandemi.

Derfor har de nationale sundhedsmyndighederne besluttet, at alle regioner skal lukke deres offentlige corona-testcentre senest 31. marts.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Herefter vil man kunne få foretaget en PCR-test hos egen læge eller på hospitalet, hvis lægen vurderer, at der er behov for det. Hvis der ikke er et sundhedsfagligt behov, vil borgere, der ønsker at blive testet, skulle benytte en selvtest.

Region Syddanmark meddeler, at den lukker sine syv testcentre i Odense, Svendborg, Vejle, Kolding, Aabenraa, Sønderborg og Esbjerg samt på Ærø Sygehus løbende frem til 31. marts.

”Det er glædeligt, at covid-19 fylder forholdsvist lidt i vores samfund, her tre år efter at de første danskere blev smittet med sygdommen,” siger koncerndirektør i regionen Kurt Espersen i en pressemeddelelse.

”De nationale sundhedsmyndigheders vurdering er, at coronahåndteringen nu går ind i en ny fase.”

”Det betyder, at det offentlige tilbud om PCR-test udfases senest 31. marts, og at vi nu kan nedlægge den regionale testindsats, der så dagens lys i april 2020.”

En aktindsigt, som JydskeVestkysten har fået, viser, at testcentre i Region Syddanmark har kostet regionen 116,4 millioner alene fra januar til oktober sidste år.

”Prisen for at drive vores testcentre er penge, som regionen får dækket af de nationale sundhedsmyndigheder. Når centrene lukker ved udgangen af første kvartal, ophører finansieringen også,” siger Kurt Espersen til JV.

De nationale testcentre for corona åbnede i april 2020, da antallet af coronatilfælde for første gang var stigende i Danmark.

Siden er der foretaget 67 millioner PCR-test på danske testcentre. Ud af dem har 3,4 millioner været positive, viser tal fra Statens Serum Institut.

Derudover har private testudbydere foretaget over 61 millioner lyntest. De private testudbyderes testtelte blev lukket i marts sidste år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også